marți, 21 decembrie 2010

Un weekend "rezonabil"....


Week-end-ul trecut am fost rezonabila. Mi-am facut planuri cumpatate. Sambata am vrut sa schiez. Zapada putina, vreme proasta. Am urcat pana la 1700m de  la Cota 1400 in Sinaia. Ne-a intors vantul.




Ne-am refugiat in Predeal unde am reusit sa mai facem cateva viraje.

Duminica am schimbat planul. Tura in Iezer la bocanci. Vremea este superba. Atmosfera relaxata. Urcam pe la Cuca catre varful Papusa. Poate ajungem, poate nu.

                                        
                                        "Pasul" zilei

Pana la urma nu ajngem pe varf. Ne stabilim  ca si punct terminus momentul in care dam cu ochii de Crai.



Si urmeaza apusul....


Si luna plina....


Suna cunoscut, nu? :)

luni, 20 decembrie 2010

Constatare

Mi-am dat seama ca uneori imi place sa dau cu capul de pragul de sus. Nu a fost mereu asa. Au fost si perioade in care am urat aceasta "calitate" a mea. Dar cred ca m-am resemnat. E a mea si nu o dau la nimeni. Cu adevarat rezonabila voi fi in alta viata.

Am fost de curand  prin Alpi incercand sa fac ceva trasee mai tehnice intr-o perioada cam neprielnica. Norocul nu a tinut cu noi. Conditii complet nepotrivite pentru ce vroiam sa facem. A fost greu. Am inotat prin zapada mare. A fost vant si frig. Ne-au trebuit doua zile ca sa ajungem la un refugiu la 2900m.




Am facut trei sferturi din cea mai usoara creasta de pe acolo si a trebuit sa ne retragem. Retragerea in sine a fost o aventura. Lupta pentru supravietuire. A fost zapada mare, cu risc de avalansa. Din fericire am nimerit peste alt refugiu unde ne-am adapostit peste noapte. Si refugiile pe la ei sunt ceva mai bine dotate decat la noi. Paturi, ceva zahar. Cu o lingura, doua de zahar pe post de combustibil a trebuit sa ajungem la refugiul "nostru" unde ne ramasesera lucrurile. Asta a insemnat sa coboram la 2100m si sa urcam din nou. Si cam asta a fost.



Rebegiti de frig  si cu resursele epuizate ne-am refugiat prin orasele Italiei. Ultimele zile le-am petrecut prin muzee.

As fi putut sa fac lucruri mai utile in perioada asta, cu sanse de reusita mai mare. Dar nu am regrete.  Data viitoare intentionez sa gandesc mai bine, sa planific mai cu grija.. Dar cam atat. Cine nu risca nu castiga. Uneori prefer sa esuez incercand sa fac ceva ce imi place cu adevarat decat sa fiu plina de succes in a face ceva ce ma lasa indiferenta.